Links

De fantasie van onze kleindochter Linda (4) reikt tot voorbij de Melkweg, maar dat betekent niet dat we altijd in het heelal verblijven. Soms gaan we gewoon naar Engeland en de reis verloopt ook deze keer nogal gewoontjes. Wie kijkt nog op van een veerboot die omringd wordt door haaien? Of van de drie zeehondjes die uit de haaientanden moeten worden bevrijd en de 22 kinderen die met bus en al te water raken? We redden wat af, Linda en ik. Voor ons is het inmiddels een routineklus.

In Dover wil Linda achter het stuur en moet ik toch even iets kwijt: ,,In Engeland rijden ze aan de andere kant van de weg, ze rijden daar links'. Haar mond valt open van verbazing en daarna spreekt ze me bestraffend toe. Fantaseren is heel leuk, maar je moet niet overdrijven. Links rijden? ,,Dat kan toch niet, Opa'. Als ze de motor start, kijkt ze me meewarig aan. Stel je voor, links rijden. Die Engelsen zijn niet gek!

    • Hans Ulrich