INTERNET

Belastingdienst De website van de Belastingdienst bevat veel praktische informatie voor particulieren en ondernemers over het oude en het nieuwe stelsel. De brochures zijn online te lezen en het programma om elektronisch aangifte te doen is hier te downloaden. Een rekenprogramma schat de persoonlijke veranderingen voor 2001 in. Duidelijk en overzichtelijk. www.belastingdienst.nl

Ministerie van Financiën Op de website van het ministerie zijn de volledige wetsteksten over het nieuwe belastingstelsel te lezen of te downloaden. Er is gelukkig ook een samenvatting beschikbaar. Rondleidingen voor particulieren en ondernemers leggen de wet nog eens uit. Wie wil weten hoe het nieuwe belastingplan is ontstaan, kan een tijdbalk met de totstandkoming van het wetsvoorstel downloaden. www.minfin.nl/belasting2001/home.htm

Belastingplein

Het belastingplein op internet is een onderdeel van InterPlein dat vooral financiële informatiesites onderhoudt. Het belastingplein biedt nieuwsberichten over de belastingen, een rekenmodule om de persoonlijke gevolgen van het nieuwe belastingstelsel in te schatten, een `belastingwoordenboek', tips en een discussieforum. www.belastingplein.nl

FNV De FNV noemt zich `de grootste belastingadviseur van Nederland' en biedt adressen van de FNV Belastinghulp, data van voorlichtingsavonden en een verwijzing naar de site van de FNV en het NIBUD waarop het nieuwe belastingstelsel nog eens wordt uitgelegd. www.fnv.nl

Overzichtspagina's De belastingpagina en de portalsite 2link bieden veel belastinggerelateerde links.

belasting.pagina.nl enwww.2link.nl/belasting.html

Museum Belastingen zijn zo oud als de beschaving. In het Belasting & Douanemuseum is van alles te vinden over de fiscus. Parklaan 14-16, 3016 Rotterdam, = 010-4365629. www.belasting-douanemus.nl