`FNV schaadt imago bouw'

De FNV tast het imago van de bouw volgens de werkgevers ernstig aan. ,,Anders dan de bouwbond denkt bulken wij niet van het geld. De economische situatie van de bedrijven is moeilijk. Een looneis van 6 procent is dan ook belachelijk'', aldus werkgeversonderhandelaar F. van Hove vanmorgen op een persbijeenkomst in Den Haag. Het steekt hem dat alleen voor de bouw een zo hoge looneis is gesteld. ,,De economische wetten gelden ook voor de bouw. Het is ons niet duidelijk waarom wij een eis van 6 procent om de oren krijgen en andere werkgevers 4 procent.''

De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de 160.000 bouwvakkers beginnen volgende week. Andere bonden, werkgeversorganisaties en kabinet zullen het overleg nauwlettend volgen. Haalt FNV Bouw meer dan 4 procent binnen, dan kan dit effect hebben op de loonvorming elders.