Behoudend PSV niet bevreesd voor PAOK-aanhang

De wedstrijd controleren en zo mogelijk de tegenstander pijn doen. Dat is de doelstelling van PSV-coach Erik Gerets voor het duel met PAOK Saloniki in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi. De Eindhovenaren verdedigen vanavond in Griekenland een 3-0 voorsprong.

Trainer Gerets denkt liever terug aan het uitduel met Dynamo Kiev in de Champions League (0-1) dan aan andere wedstrijden waarin de ploeg vaak geconfronteerd werd met een vroege tegentreffer. ,,Eigenlijk heb ik met de groep vooral de manier besproken waarop we thuis tegen PAOK in de eerste helft hebben gespeeld. Maar inderdaad, in Kiev hebben we getoond dat we onder moeilijke omstandigheden een wedstrijd kunnen controleren en de tegenstander zelfs pijn kunnen doen. In tactisch opzicht was dat de beste wedstrijd van dit seizoen.''

Gerets zei gisteren meer het elftal van PAOK, dan de fanatieke aanhang te vrezen. ,,Ik heb nog nooit een supporter een doelpunt zien maken.'' Maar ook de Belg kent de kracht van de twaalfde man in landen als Griekenland. Er komen vanavond ondanks de schijnbaar hopeloze uitgangspositie minimaal 30.000 fans van de club naar het Toumba-stadion, waar PSV anderhalf jaar geleden een oefenduel met 3-0 verloor. ,,We zullen moeten tonen dat we in een heksenketel overeind kunnen blijven.''

PAOK-coach Dusan Bajevic had gisteren heel andere zaken aan zijn hoofd. Een vriend van de Bosniër werd in Mostar begraven. Bajevic had de plechtigheid willen bezoeken, maar slaagde er door toedoen van de luchtvaartautoriteiten niet in met een privévliegtuig naar zijn geboortegrond te reizen. Nu moest hij dan toch maar de Griekse pers uitleggen hoe hij de kansen voor zijn ploeg inschatte tegen PSV. ,,Het wordt moeilijk'', klonk het gelaten. ,,We zullen er alles aan doen en ik reken erop dat de fans achter ons staan.''

PSV trainde gisteren twee keer in de Noord-Griekse stad van bijna twee miljoen inwoners. Eenmaal op een aan zee gelegen akker en 's avonds in het stadion van PAOK. Gerets liet weten dat hij voor de rechtshalfpositie de voorkeur geeft aan Lucius boven Rommedahl. ,,Zij hebben een zeer offensief ingestelde linksback (Venetidis, red.). Met Lucius heb ik in verdedigend opzicht meer mogelijkheden'', was de verklaring. Bruggink en Kezman vormen het spitsenduo van de Eindhovenaren. Slechts de bezetting van de rechterflank hield Gerets nog even voor zich. Het gaat om Kolkka of Ramzi. ,,Ik wil het eerst aan de spelers vertellen.''

De Deense linksback Heintze kampt met een buikspierblessure maar zegt zelf wel te kunnen spelen. PAOK-trainer Bajevic kan geen beroep doen op de geschorste verdedigers Bormpokis en Abonsa. Daartegenover staat de terugkeer van de Georgische international Tetradze, die een centrale rol in het elftal vervult. Het duel wordt geleid door de Schotse arbiter Dougal.