Weer twee Grieken weg

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen 2004 in Athene, is opnieuw enkele functionarissen kwijtgeraakt. Deze week stapte Petros Sinadinos, managing director en tweede man achter voorzitter Gianna Angelopoulos, op. Communicatie-adviseur Yannis Roubatis diende zaterdag om onduidelijke redenen zijn ontslag in.

Sinadinos verklaarde dat zijn vertrek te maken heeft met `persoonlijke motieven'. Volgens ingewijden was hij niet tevreden over zijn bevoegdheden. Hij werd in juni van dit jaar door in mei benoemde voorzitter Angelopoulos toegevoegd aan het organisatiecomité om een einde te maken aan de stagnerende ontwikkelingen. Sinadinos nam de plaats in van Costas Boukaris, die het slachtoffer werd van de reorganisatie van Angelopoulos.

Angelopoulos reageerde stoïcijns op het vertrek van beide functionarissen. ,,We kunnen niet stoppen met ons werk omdat er mensen vertrekken. We moeten vooruit'', zei de Griekse.