Voorstel aan NEC'er De Gier

De aanklager betaald voetbal heeft aanvaller Jack de Gier van NEC een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing. De Gier was in staat van beschuldiging gesteld wegens een elleboogstoot aan Heerenveen-speler Klompe op 26 november. De Gier moet voor donderdag 11.00 uur reageren. Als hij akkoord gaat, is hij met onmiddellijke ingang geschorst. Accepteert hij het voorstel niet, dan volgt mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie van de KNVB.

De aanklager verwees de zaak van voorzitter Frans Derks van Dordrecht'90 door naar de tuchtcommissie. Derks werd in staat van beschuldiging gesteld voor het bedreigen danwel beledigen van scheidsrechter Schaap in de rust van het duel Dordrecht-Emmen op 25 november. De aanklager vond dat de zaak zich niet leende voor een schikkingsvoorstel. Derks kan zich persoonlijk verweren.