Twijfels over geld-terug-actie Wastora

De Consumentenbond houdt `geld-terug-acties' nauwlettend in de gaten. Zo richt de bond zich op Wastora, een Noord-Hollandse elektronicaketen die haar klanten vanaf vandaag het aankoopbedrag van tien jaar geleden gekochte apparaten teruggeeft. De Consumentenbond staat niet te springen om dit soort acties. ,,Er is altijd onzekerheid of bedrijven hun beloften wel nakomen. Bovendien heb je te maken met een looptijd van tien of vijftien jaar. Het is de vraag of consumenten er aan denken hun geld na zo'n lange tijd terug te vragen,'' zegt een woordvoerster. In 1990 deden zo'n 16.000 mensen mee aan de actie van Wastora-keten, die inmiddels is overgenomen door It's. De deelnemers ondertekenden destijds een garantiecertificaat dat recht geeft op het aankoopbedrag van minimaal 500 gulden.