Selectie Radio

Andersdenkenden. Zanger en muzikant Herman van Veen praat over zijn levensvisie en zijn afkeer van plannen maken. Radio 5, 21.02-21.25u.

De avonden. Na het uitzicht van dichter Jan Kal en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met vertaler Gerard Rasch over de Deense dichter Henrik Norbrandt. Verder Russische poëzie en Rokus Hofstede over de Apologie van de luiheid van Clement Pansaers, een Belgische avant-gardist uit begin 20ste eeuw. Tegen half twaalf een concert van The Halifax Pier. Radio 5, 22.04-24.00u.

Knetterende letteren. De vertalers Ike Cialona en Peter Verstegen en Dante-kenner Frans van Dooren praten over de nieuwe vertaling van De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri. Verder de nieuwe Harry Potter en de Theo Thijssenprijs voor Joke van Leeuwen. Filosoof Jan Bor vertolkt zijn taalergernis. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.