Renovatie 't Paard duurder

De renovatie van het bekende Haags popcentrum 't Paard valt 11,1 miljoen gulden duurder uit dan begroot. De kosten komen daarmee op 26,6 miljoen gulden. Bovendien wordt de gerenoveerde poptempel pas begin 2003 geopend, in plaats van in september volgend jaar. Den Haag heeft de rol van opdrachtgever van de verbouwing op zich genomen, maakte wethouder Engering (Cultuur) gisteren bekend. De gemeente koopt bovendien de twee monumentale panden aan de Prinsengracht waarin 't Paard is gevestigd. Die zijn nu nog van het centrum zelf. De verbouwing is in augustus 1999 begonnen.

Volgens Engering heeft zowel de architect als de projectleider steken laten vallen. De gemeente onderneemt geen stappen tegen de projectleider, omdat zij geen eigenaar was van de panden, toen de opdracht aan architectenbureau OMA van Rem Koolhaas werd gegeven.