Philips sponsor van professionele zwemploeg PSV

Philips treedt de komende vier jaar op als hoofdsponsor van een professionele zwemploeg in Eindhoven. Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn, beiden olympisch kampioen en lid van zwemverenging PSV, fungeren als boegbeelden van de ploeg die verder bestaat uit Joris Keizer en Klaas-Erik Zwering. Jacco Verhaeren, sinds september 1993 verbonden aan de club in Eindhoven, treedt in dienst van de profploeg en wordt in de toekomst gedetacheerd bij PSV.

Van den Hoogenband tekende een vierjarig contract, De Bruijn verbond zich voor twee jaar aan de ploeg die zich richt op de grote internationale toernooien. Zwering en Keizer hebben een contract van een jaar. Na die tijd zullen hun prestaties worden geëvalueerd.

Een aantal zwemmers uit de succesvolle PSV-school, onder wie Kirsten Vlieghuis, Madelon Baans, Mark Veens en Thamar Henneken, blijft verbonden aan de club en staat voortaan onder leiding van tweede trainer Eric Landa. Routinier Marcel Wouda (28) bezint zich nog op zijn toekomst.