HOT SALMON PUFFS

Dit zijn makkelijk te maken warme borrelhapjes met tonijn voor de feestdagen. De zalm kan desgewenst vervangen worden door een gelijke hoeveelheid tonijn (naturel) uit blik. Deze puffs kunnen zelfs lang van te voren worden bereid en ingevroren tot gebruik; de baktijd wordt dan iets langer.

Bereiding: Laat de zalm goed uitlekken, haal de stukken los met een vork en verwijder de middengraat. Roer in een ruime kom de monchou los en meng er zalm, sjalot, mayonaise, stengel-uitjes, cayennepeper, kappertjes en parmigiano door. Indien de puffs niet meteen worden gemaakt, kan het zalmmengsel, afgedekt met folie, in de ijskast worden bewaard. Druk met een jeneverglaasje (3 cm doorsnede) rondjes uit de witte boterhammen. Smeer het zalmmengsel er dik op. Leg de besmeerde rondjes naast elkaar op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak ze bovenin een voorverwarmde oven (200° C) gedurende 15 minuten tot de randjes van het brood goudbruin zijn en de puffs een mooi kleurtje hebben gekregen. Serveer de salmon puffs warm en strooi er eventueel nog wat bieslook over ter garnering. Wie dit te veel puffs voor één keer vindt, vriest de helft in. Leg de besmeerde en ongebakken puffs naast elkaar op een met bakpapier bekleed dienblad en zet ze een nacht in de diepvries. Stop de bevroren puffs de volgende dag bij elkaar in een diepvrieszak en leg ze terug in de diepvries. De puffs worden in bevroren staat op dezelfde manier gebakken als de verse, maar geef ze circa 5 minuten extra in de oven.

    • Florine Boucher