`Grenzen van ASN lijken bereikt'

Sinds het midden van de jaren negentig lijken de grenzen van de ASN, de Algemene Spaarbank voor Nederland, bereikt. In 2000 is ASN Bank op ideëel terrein nog altijd de grootste financiële instelling van Nederland, maar het verschil met soortgelijke instellingen wordt kleiner. Commercieel gezien is het nog steeds een kleine spaarbank. Verdere groei is mogelijk, maar ASN heeft commercieel dan nog een lange weg te gaan. Deze waarschuwing geeft Jan Peet in het jubileumboek ,,Rente zonder bijsmaak''. Hij schreef het boek onder verantwoordelijkheid van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Het eerste exemplaar werd vandaag bij de viering van het 40-jarig bestaan van de bank overhandigd aan staatssecretaris Wouter Bos van Financiën. Peet beschrijft de geschiedenis van de bank, die haar wortels heeft in de vakbeweging. ASN Bank, onderdeel van de SNS Reaal Groep, belegt uitstluitend in ondernemingen die op etisch verantwoorde wijze zaken doen.