Twee materiaalposten voor veldrijders

De veldrijders kunnen de rest van het seizoen bij de wedstrijden in de wereldbeker en superprestige beschikken over twee materiaalposten. Een meerderheid van de cyclocrosscommissie van de internationale wielerunie UCI heeft daarmee ingestemd.

Met ingang van dit seizoen had de commissie het aantal posten terugbracht naar één. Na een aantal problemen op zware parkoersen werd er een voorlopig compromis gevonden. In overleg met de wedstrijdcommissaris zouden de veldrijders mogen bepalen hoeveel posten er zouden worden ingericht. Afgelopen weekeinde werd er bij de wereldbekerwedstrijd in Luxemburg echter niet naar het oordeel van de renners geluisterd. Ondanks het zware traject was er maar één post beschikbaar. De Belgische Raborenner Sven Nijs besloot daarop niet langer als woordvoerder op te treden.