Selectie Radio

De avonden. Literair variété met bijdragen van onder meer Thomas Verbogt en Micha Wertheim. Na elven vertelt Said Ël Haji over zijn boek De dagen van Sjaitan, het verhaal van Hamid die in opstand komt tegen zijn streng islamitische vader en de rituele geloofsregels. Tot slot Afrikaanse popmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Cultuur en media. O.m. een gesprek met kunstschilder Henk Helmantel – bekend om zijn stillevens in 17de-eeuwse stijl – over zijn liefde voor het werk van Gerrit Dou (1613-1675) de eerste leerling van Rembrandt, aan wie het Mauritshuis in Den Haag vanaf 9 december een overzichtsexpositie wijdt. Radio 1, 15.04-16.00u.

Weldenkende mensen. Naar aanleiding van de BSE-koeien en dioxinekippen een discussie over de veiligheid van ons voedsel met o.a. hoogleraar hygiëne van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong dr. F. van Knapen. Morgen, Radio 1, 16.04-17.00u.