Rietveld- Schröderhuis werelderfgoed

Het Rietveld-Schröderhuis, onderdeel van het Centraal Museum in Utrecht, is geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties. Dat heeft het ministerie van OCenW bekend gemaakt.

Het Rietveld-Schröderhuis werd in 1924 gebouwd naar een ontwerp van architect Gerrit Rietveld (1888-1964). Plaatsing op de lijst betekent dat de overheid verplicht is het desbetreffende object voor toekomstige generaties te behouden. Op de lijst staan 700 namen van beschermde erfgoederen, waaronder nu zeven Nederlandse. Ook Schokland, de Stelling van Amsterdam, de molens bij Kinderdijk, het centrum van Willemstad op Curaçao, het Wouda-gemaal in Lemmer en de Droogmakerij de Beemster horen tot het werelderfgoed.

Het ministerie van OCenW zal volgend jaar de Van Nelle-fabriek in Rotterdam nomineren.