Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Ik speel in Carré en er is iets met de toneelvloer. De vloer is glad. Spekglad. Er valt niet op te spelen. Wat doe je dan? Ik denk: niet optreden. Welk publiek wil nou een omvallende cabaretier zien? Welke cabaretier heeft trek in het risico op een beenbreuk, waardoor hij de rest van het seizoen is uitgeschakeld? Een beetje artiest weigert toch?

Daarom moet Gérard de Nooijer niet zeuren. En Foppe de Haan ook niet. Ze hadden de eer aan zichzelf moeten houden en moeten weigeren de wedstrijd door te laten gaan. Dit alles met het simpele motief dat ze hun beroep niet kunnen uitoefenen. Gérard en Foppe zijn te bescheiden en te netjes. Tegenstanders van Ajax moeten gewoon niet meer in de Arena willen spelen. Dan heb je een rel. Zo moet het publiek bij de komende wedstrijd tegen Twente massaal wegblijven en Twente zelf moet weigeren te spelen. Te veel risico.

De verzekeringsmaatschappij van FC Twente zou het kunnen sommeren. Zelf ga ik als seizoenkaarthouder aan Ajax mijn geld voor de wedstrijden tegen RKC en Heerenveen terug eisen. Als ik het krijg, verzoek ik de andere veertigduizend seizoenkaarthouders hetzelfde te doen. Als de club weigert dan begin ik een proefprocesje met de beste advocaten. Als ik win kost het de club zoveel geld dat ze wel met passende maatregelen zullen komen en er een oplossing komt. Hoe duur die ook is! Een poenorganisatie kan je maar op één ding pakken en dat is op poen! Niks meer en niks minder!

Als mijn publiek het geld terug wil, omdat ik me als artiest niet staande kan houden, en dit niet bij de act hoort, dan krijgt het zijn geld terug. Het wordt tijd voor actie omdat ik geen vee ben, niet in een kudde loop, maar toch gras eis!

    • Youp van ’t Hek