Selectie Radio

De wandelende tak. Opnamen van enkele beroemde solozangers van Egyptische soefimuziek. Radio 4, 18.30-19.30u.

Opium. Acteur Eric Schneider praat over zijn rol in de voorstelling Minetti van Thomas Bernhard waarin hij de rol van een oude acteur speelt. Ook de nominatie voor de toneelprijzen Louis d'Or, Theo d'Or, Arleccino en Columbina. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Programmaleider van de NPS-televisie Carel Kuyl praat over zijn plannen om het aandeel van allochtone programmamakers in de programmering fors te vergroten. Verder Kamerlid voor de SP Jan Marijnissen over een plek waar hij iets mee heeft. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret van pianist Kees Wieringa die jarenlang partituren van een onbekende in zijn brievenbus vond. Hij werd nieuwsgierig en vond de componist. Radio 1, 0.04-1.00u.