Postma heerst bij schaatstoernooi Eindhoven Cup

Ids Postma heeft dit weekeinde met overmacht het schaatstoernooi om de Eindhoven Cup gewonnen. De allrounder uit de DSB-ploeg won alle vier de afstanden. Bas Brusche (SpaarSelect) was in Eindhoven de beste in het sprinttoernooi. Hij won tweemaal de 500 meter.

Jochem Uytdehaage behaalde tweemaal de overwinning op de dubbele afstand, maar eindigde in het klassement slechts als derde, achter Arnout Coenen. Postma, die zich niet kwalificeerde voor de eerste wereldbekerwedstrijden, deed in Eindhoven wedstrijdritme op met het oog op de NK allround, van 28 tot en met 30 december in Heerenveen. In Brabant werkten de deelnemers een kleine vierkamp (500-1.500-3.000-5.000 meter) af.

Alexander Kibalko, Dimitri Sjepel en Vadim Sajoetin vertegenwoordigen Rusland bij de EK in Baselga di Pinè. Het drietal van de Nederlandse Wehkamp-ploeg plaatste zich dit weekeinde via het nationale allroundkampioenschap. Kibalko won, vóór Sjepel en Sajoetin.