Politie vuurt op betogers in Ivoorkust

Leger en politie in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, hebben vanmorgen kogels en traangasgranaten afgevuurd op betogers die demonstreerden tegen de uitsluiting van oppositieleider Alassane Ouattara bij de parlementsverkiezingen van komende zondag. Eén aanhanger van Ouattara's liberale RDR werd gedood, twee raakten zwaar gewond. De RDR besloot zaterdag tot een boycot van de verkiezingen. Voor vandaag had de partij een protestdemonstratie aangekondigd, maar die is door de regering verboden. De RDR kreeg vannacht na spoedoverleg wel toestemming voor een manifestatie in het nationaal voetbalstadion, maar de aanhang kon niet meer tijdig over die verandering worden geïnformeerd. De presidentsverkiezingen in oktober liepen uit op bloedige etnische rellen waarbij zeker 200 doden vielen.