PAN trekt recordaantal bezoekers

De kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam, die gisteren is gesloten, heeft ruim 32.000 bezoekers getrokken. Dat is 10,1 procent meer dan in 1999 en een record in de 14-jarige geschiedenis van de beurs. Onder de belangrijke verkochte stukken zijn een zeldzame wandkaart uit 1612 van de cartograaf Willem Janszoon Blaeu, een Egyptisch mummiemasker, het doek De Aanbidding van de Wijzen uit circa 1550 van Pieter Coecke van Aelst en het laatste stilleven van de 17de-eeuwse schilder Jan Davidsz. de Heem. Van de moderne kunstenaars ging onder meer een bijzonder werk van de Frans-Russische schilder Poliakoff van de hand en een schilderij op krantenpapier uit 1969 van Willem de Kooning. In alle sectoren werd goed verkocht. Een kwartier na opening verkocht Jan Morsink Ikonen zijn topstuk Ontmoeting van Joachim en Anna (17de eeuw), Gallery Lasés verkocht vijf minuten voor sluitingstijd nog een groot schilderij van Jean Brusselmans uit 1933. Opvallend groot was volgens de organisatie de belangstelling voor antieke meubelen, maar ook in de secties moderne kunst, sieraden, zilver en etnografica werden goede zaken gedaan. Ook de gesigneerde 18de-eeuwse glazen waren in trek. De volgende PAN is van 30 september tot 7 oktober 2001.