Eerste nederlaag A'dam

Amsterdam heeft de eerste nederlaag geleden in de Nederlandse hockeycompetitie. In de stadsderby tegen buurman Hurley ging de ploeg van coach Ton Wisse gisteren met 3-1 onderuit. HGC en Oranje Zwart, respectievelijk te sterk voor SCHC (0-3) en voor Rotterdam (0-2), zijn na zeven speelronden nog de enige ploegen zonder puntverlies.

Amsterdam keek al na dertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Beide doelpunten kwamen op naam van Robert van Kalkeren, die vorig seizoen nog in de eerste klasse speelde bij Amstelveen. Nog voor rust deed Amsterdam wat terug via oud-international Tycho van Meer, waarna Daan Hamers in de tweede helft de eindstand op 3-1 bepaalde in het voordeel van de club die daardoor opklom naar de negende plaats.

Verrassend was ook de nederlaag van Den Bosch. In Den Haag won HCKZ gisteren met 4-1, onder meer door een rake strafcorner van Taeke Taekema.