AS Roma vergroot voorsprong in Italië

AS Roma heeft gisteren in de Italiaanse voetbalcompetitie nauwelijks geprofiteerd van het verlies van naaste belager Atalanta Bergamo. Bij Perugia kwamen de Romeinen niet verder dan 0-0. Atalanta verloor een dag eerder bij Parma, dat daardoor aansluiting vond bij de subtop.

Roma heeft nu vier punten voorsprong op Atalanta. Juventus, de nummer zes van de ranglijst, liet gisteren bij Internazionale twee punten liggen: 2-2. Al binnen een kwartier stond de ploeg met 2-1 voor, door treffers van het Franse duo Trézéguet en Zidane. Hun landgenoot Blanc scoorde tegen. Na rust kwam Inter langszij door een van richting veranderde vrije trap van Di Biagio.

In Spanje kwam Barcelona opnieuw niet tot winst. Op bezoek bij Celta de Vigo speelden de Catalanen met 3-3 gelijk. De doelpunten waren alle van Nederlandse makelij: eerst De Boer en vervolgens twee keer Kluivert. Door de puntendeling blijft Barcelona zesde. Landskampioen Deportivo nam de leiding door een 2-0 zege op Espanyol. Makaay schoot één keer raak.

In Engeland herstelde Arsenal zich na vijf wedstrijden zonder zege. De ploeg van trainer Wenger won op eigen veld met 1-0 van Southampton. Ook de andere club uit Londen, Chelsea, kon weer eens juichen na de 2-1 zege op Manchester City. Hasselbaink was voor de elfde keer dit seizoen succesvol in de Premier League.

De Nederlander bracht Chelsea op slag van rust op een 2-0 voorsprong na aangeven van landgenoot Melchiot. Na een half uur had Zola de score voor de Londenaren geopend. Daarmee zorgde hij vooral voor opluchting bij trainer en landgenoot Ranieri, wiens vakmanschap ter discussie stond na matige resultaten van de laatste weken.

In Frankrijk is Luis Fernandez gisteren tot trainer van Paris SG benoemd. De 41-jarige oud-international volgt Philippe Bergeroo op die zaterdag na de nederlaag (5-1) tegen Sedan werd ontslagen. Fernandez was eerder, van 1994 tot '96, in dienst van de club uit Parijs. De voormalige middenvelder hielp PSG vier jaar geleden aan de Europese beker voor bekerwinnaars, voordat hij vertrok naar Athletic Bilbao. Bergeroo behaalde één punt uit de laatste zes competitiewedstrijden.