Selectie Radio

OVT. Na de column van hoofdredacteur van Ons Erfdeel (tijdschrift ter bevordering van de Vlaams-Nederlandse cultuur) Jozef Deleu een gesprek met economisch historicus Ben Gales over de geschiedenis van de mijnwerkers. Verder een discussie over het beeld van de veenarbeider in Drenthe en het eerste deel van een tweeluik over de Golfcrisis. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. Europarlementariër voor GroenLinks Joost Lagendijk over het Verdrag van Nice en de toekomst van Europa en Jan Jaap Oosterzee van het IKV bepleit de zending van een VN-missie met Nederlandse deelname naar Israël. In het tweede uur een discussie over de pogingen om meer WAO'ers aan het werk te krijgen. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met vice-premier Els Borst over o.a. de crisis in de volksgezondheid en de toekomst van Paars. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Theaterproducent en tv-presentator Albert Verlinde praat over o.a. zijn rol in de voorstelling Follies. Radio 1, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Financieel expert, columnist en schrijver Adriaan Hiele praat over geldzorgen en geeft financiële adviezen om de dure decembermaand door te komen. Radio 1 & 2, 1.00-6.00u.

Radio 5-documentaire. Reconstructie van de mensensmokkelzaak waarbij twee functionarissen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst werden veroordeeld omdat zij geld hadden aangenomen van een Tamil-vluchteling. Maandag, Radio 5, 13.02-13.50u.

Boven het dal. Muzikant Bram Vermeulen praat o.a. over de allesoverheersende onverschilligheid die hij ook bij zichzelf vaststelt. Maandag, Radio 5, 16.02-17.00u.