Dubbeldam uitgeschakeld

Carry Huis in 't Veld heeft gisteravond bij Jumping Amsterdam de kwalificatie voor de wereldbekerwedstrijd gewonnen. De amazone uit Diemen, foutloos en snel, was de grote winnares. De grote verliezer was Jeroen Dubbeldam. Hij werd uitgeschakeld. De olympisch kampioen maakte met zijn superschimmel Inter Access De Sjiem een springfout – een lichte touché – op de laatste hindernis. Hij reed bovendien net niet hard genoeg door om zich bij de beste achttien te scharen die vandaag op jacht gaan naar wereldbekerpunten. Albert Voorn, zijn zilveren compaan in Sydney, slaagde met Tinello Ischa net wel. Ook hij hoorde een balk in het zand van de RAI ploffen, maar hij was op tijd bij de finish.

Huis in 't Veld is bij Jumping voorlopig bezig aan haar laatste toernooi. Ze is in verwachting en heeft haar troefpaard Iceberg verkocht.