Zware schorsing Wapenaar

De aanklager van de KNVB eiste gisteravond tegen doelman Ronald Wapenaar van FC Utrecht twaalf duels schorsing, waarvan zes voorwaardelijk. De tuchtcommissie doet in deze dopingzaak binnen twee weken uitspraak.

Arnold Bruggink werd vanmorgen door de tuchtcommissie voor vijf duels geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. De PSV'er wordt vier wedstrijden uitgesloten wegens een elleboogstoot in het duel met Heerenveen.

De elleboogstoot van Bruggink in het gezicht van Van Gessel werd vorige maand niet gezien door de scheidsrechter. Op grond van tv-beelden besloot de KNVB de zaak aanhangig te maken. De aanklager eiste gisteren vijf wedstrijden schorsing onvoorwaardelijk. De tuchtcommissie was vanmorgen milder in zijn uitspraak. Bruggink gaat niet in beroep.

Volgens de voorzitter van de tuchtcommissie was het vreemd dat Bruggink zich met zijn rechterarm wilde losrukken, hoewel hij aan zijn linkerarm werd vastgehouden. De aanklager hield rekening met een elleboogstoot die Bruggink eerder heeft uitgedeeld. ,,U bent in korte tijd twee keer ernstig in overtreding geweest'', verklaarde hij zijn eis.

Bruggink pleitte gisteren voor een milde straf, omdat hij ,,het slachtoffer was van een actie-reactie''. Hij had zich proberen los te rukken van zijn tegenstander die hem aan het shirt trok.

,,Ik heb de schijn tegen, maar er was geen sprake van opzet. Ik had me beter kunnen laten vallen'', meende Bruggink. Van Gessel kon zich de overtreding èn het derde doelpunt van PSV niet meer herinneren. ,,Toen ik bij zinnen kwam, lag de bal op de middenstip en bleek dat er een doelpunt door PSV was gemaakt.''