Volkszanger 2

In tegenstelling tot wat Bastiaan Bommeljé in zijn merkwaardige stukje `Volkszanger in een wurgende omhelzing' beweert, kan ik u melden dat Kees Prins en ik op 16 oktober 1996 om half vier 's middags een bezoek hebben gebracht aan Ton Slierendrecht, voormalig levenspartner van Johnny Jordaan. Dit dus ook al erg lang vóór er een documentaire over André Hazes was.

Wij hadden een heel aardig gesprek met meneer Slierendrecht, waarbij hij ons onder andere attent maakte op de relatie die Johnny had met Wim Sonneveld. Wij keken daar nogal van op, maar vonden later bevestiging in een interview van Johnny zelf met de Gay-krant, waarin hij vertelde te gaan zweven ,,[...] toen ik volkomen onverwacht bij Wim in bed belandde[...]''.

Dus ook wat dit betreft zit Bommeljé er geheel naast.

    • Frank Ketelaar
    • Scenarioschrijver `Bij Ons in de Jordaan'