Verstappen rekent op vervolg Arrows

Jos Verstappen gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen bij het Formule I-team van Arrows rijdt. De Schotse teambaas Tom Walkinshaw heeft nog niet officieel bekendgemaakt dat hij met Verstappen en diens Spaanse collega Pedro de la Rosa verder gaat, maar de Nederlander maakt zich geen zorgen. ,,Ik heb een contract voor twee jaar en Arrows komt die verplichting absoluut na'', zei Verstappen gisteren bij de opening van de beurs Speed & Design in Utrecht.

Verstappen en zijn manager Huub Rothengatter moesten erkennen dat er voor volgend jaar nog geen honderd procent zekerheid is. In 1997 moest Verstappen ondanks een overeenkomst vertrekken bij Arrows toen teambaas Walkinshaw wereldkampioen Damon Hill kon contracteren. Verstappen: ,,De relatie met Walkinshaw is goed. We zien elkaar ook privé regelmatig.''

Het nieuwe Formule I-seizoen begint op 4 maart in Melbourne. Na een maand mogen de Formule I-teams vandaag weer de circuits op om hun wagens te testen. Gisteren maakte Arrows bekend dat de `shakedown-test' van de Arrows A21 op het circuit van Silverstone vandaag zou worden gedaan door Gaston Mazzacane.

De Argentijnse coureur debuteerde in het afgelopen seizoen bij het noodlijdende team van Minardi. Verstappen ziet de komst van Mazzacane niet als een bedreiging voor zijn positie. ,,We hebben zoveel testen dat een extra rijder welkom is. Hij heeft ervaring.'' Verstappen wees er op dat Arrows voor volgend seizoen sowieso drie coureurs wil hebben.

De shakedown van Mazzacane is ter voorbereiding op de tests die deze maand volgen in Jerez, Valencia en Barcelona. Volgende week neemt Verstappen testwerk in Valencia voor zijn rekening, De la Rosa rijdt al enkele dagen eerder in het Zuid-Spaanse Jerez. Mazzacane hervat de tests op 18 en 19 december op het circuit van Montmelo, bij Barcelona.