Potterhoekje

Potterhoekje onthult: namen uit HP4

WIE WORDT DE nieuwe leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten, vragen Harry, Ron en Hermelien zich af aan het eind van deel 3, Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Professor Lupos moet zich namelijk terugtrekken omdat hij een weerwolf is. Het Potterhoekje kan nu onthullen wie dat wordt, omdat met scherp journalistiek speurwerk een aantal namen gevonden zijn uit de Nederlandse vertaling van deel 4, Harry Potter en de Vuurbeker, het boek dat volgende week 9 december verschijnt. De nieuwe leraar heet in het Engelse boek Mad Eye Moody. In het Nederlands heet hij Dwaaloog Dolleman. Een belangrijke rol in HP4 speelt ook de journaliste Rita Skeeter. Vertaler Wiebe Buddingh' noemt haar Rita Pulpers.

Wachtdeurhanger

OMDAT HET DE uitgever van de Potterboeken in Nederland, de Harmonie, niet lukt om deel 4 voor 5 december, Sint Nicolaasavond, in de winkels te krijgen, hebben ze een zoethoudertje verzonnen. In boekwinkels is nu al wel een deurhanger te krijgen met de tekst Niet Storen, Ik wacht op Harry Potter en de Vuurbeker. Op de andere kant staat: Niet Storen, ik lees ...etc. Op de deurhanger staat een Wierling die zijn vinger voor zijn mond houdt: ssst!

Potternacht

ALLES OVER DE Potternacht, alle boekhandelnachtopeningen van 8 op 9 december, als HP4 verschijnt kun je vinden op PRIKBORD van het Potterhoekje op het web: www.nrc.nl.

Schrijf je Potterervaring aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM

www.nrc.nl/Potterhoekje