LVMH klaagt Gucci-bestuurder aan

Het gevecht tussen het Franse Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) en de Italiaanse branchegenoot Gucci gaat onverminderd door. Gisteren kondigde LVMH aan dat het Gucci-bestuurder D. de Sole en topman S. Weinberg van Pinault Printemps Redoute (PPR) aanklaagt wegens smaad. LVMH en Gucci bestoken elkaar met juridische procedures sinds de mislukte overnamepoging van Gucci door LVMH. Gucci zocht zijn heil bij PPR. Volgens LVMH tracht Weinberg te ontkennen dat er een verband bestaat tussen de vlucht van Gucci naar PPR en het toekennen van grote pakketten opties aan Gucci-topman De Sole en topontwerper Ford. Weinberg doet dat met incorrecte en belastende verklaringen, betoogt LVMH. De Sole heeft volgens LVMH incorrecte en belasterende verklaringen afgelegd in het Amerikaanse tijdschrift Women's Wear Daily. Woensdag diende Gucci een strafklacht in Frankrijk in tegen LVMH wegens valse beschuldigingen. LVMH sloeg terug met een klacht bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC over de optieregeling. Daar komt de aanklacht wegens smaad bovenop.