Hop ontpotterde Sint, vul de schoenen in galop

Sint was behekst door Harry Potter. Maar de lezers van de Kindnerpagina wisten een oplossing...

`Doe een druppel krokodillensnot bij een liter slakkenpoep. En een deciliter kikkerbil. Maximaal 2 slokken.' Dat is het beste recept om Sinterklaas van zijn Harry Potter-betovering af te helpen volgens Jort Schenk (7) uit Amsterdam. Hij reageerde met honderden kinderen op de Sinterklaasprijsvraag die we twee weken geleden uitschreven oop de KInderpagina.

De Sint was helemaal behekst door de boeken van tovenaarsleerling Harry Potter, die ook door veel kinderen gelezen worden. De Sint wilde alle kinderen zo'n Potterboek geven - maar dat is natuurlijk onzin. Er zijn ook kinderen die Potter haten, en liever een Barbie of een waterpistool of een mobiele telefoon van de goede Sint krijgen. Bovendien moesten de Pieten van Sint maar per bezemsteel de boeken bezorgen, en hij wou zijn staf voor een heksenbezem verruilen.

Vandaar dat de Hoofdpiet de hulp van de lezers van de Kinderpagina heeft ingeroepen. Verzin een toverspreuk of -drank die de Sint ont-Pottert, was de vraag. De brieven met spreuken en recepten stroomden binnen. Hele schoolklassen deden ook weer mee, zoals ieder jaar. Er waren vooral veel vieze recepten, zoals die hierboven, met het krokodillensnot. Bah!

De meeste inzenders hebben veel werk gemaakt van hun brief. er zaten veel mooie tekeningen bij, en ook heel veel echte mysterieuze, perkamentachtige papieren, waarvan de randen soms echt afgebrand waren.

Heel vies eng was het zakje met raadselachtige spulletjes dat aan een van de brieven hing, van de basisschool de Wegwijzer in Doorwerth, van juf Loes van Bergen van groep 7 & 8. Jeffrey de Beet maakte de brief, en schreef bij dat zakje: Dit stop je in de rechter hand. vervolgens moest je allerlei blaadjes openvouwen met spreuken: Simsalabaas, Potter verdwijn uit Sinterklaas. vervolgens moet je over je rechterhand rondjes draaien met je linkerhand, en vervolgens wordt Sint beter: hij wil te paard naar de speelgoedwinkel. Met deze brief-met-zakje-geheime kruiden verdient Jeffrey een eervolle vermelding, zijn voornaam in chocola.

Er waren ook andere inzenders die toverkruiden meezonden, en honderden leuke spreuken en tekeningen. Heel hartelijk dank daarvoor. En zoals je hebt kunnen zien: het is niet voor niks gewest. Sint is gewoon met staf, ontPotterd, aangekomen.

Toch springen er altijd een paar opvallende tekeningen en spreuken uit.

Die willen we hier noemen.

Dat zijn de tekeningen van Fien Calamé, 8, Amersfoort en Nienke Sassen, 12, Sittard. Vooral de strip van Maite Karssenberg (11) uit Amersfoort was erg mooi. Ook zij krijgen hun voornaam in chccoletters. Er waren meer leuke strips, overigens.

Maar het allerleukste vond de Sintjury toch de rijmende spreuk die Maithe van Luijk (9) uit Amsterdam, met de fantastische aansporing ana Sinterklaas: `Haal de Potters uit je kop/ En vul de schoenen, in galop'

Zij wint haar volledige naam in chocoladeletters. Gefeliciteerd! En alle lezers van de Kinderpagina wensen we een leuke Sinterklaasfeest toe.

Namens de Hoofdpiet en Sintjury

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

    • Joyce Roodnat
    • Paul Steenhuis