Ahrend botst met belegger

In de biedingsstrijd om Ahrend dreigt een conflict tussen het bestuur van Ahrend en zijn grootste belegger, investeringsmaatschappij Stonehaven die een belang van 33 procent in Ahrend heeft. Bestuursvoorzitter H. Koenders ontkende vanochtend desgevraagd dat hij weet hoe hoog het bod is dat Stonehaven van plan is uit te brengen op Ahrend. Stonehaven – de investeringsmaatschappijen Hal en Egeria – heeft eerder deze week laten weten dat Ahrend wel bekend is met de hoogte van het bod.

De communicatiestoornis tussen Ahrend, een fabrikant en distributeur van kantoorartikelen, en zijn grootste belegger is opmerkelijk omdat Stonehaven wordt beschouwd als de reddende engel. Ahrend, dat wil fuseren met branchegenoot Samas, wordt bedreigd door een vijandig bod van branchegenoot Buhrmann en zou zelfstandig kunnen blijven als het bod van Stonehaven succes heeft.

,,Stonehaven heeft zijn belangstelling bekendgemaakt en ons uitgenodigd voor een gesprek'', aldus Koenders. ,,In die correspondentie stond geen koersgevoelige informatie. Er is geen bod. Mij is ook niets bekend van de hoogte van een bod. En een gesprek is nog niet mogelijk omdat we exclusief praten met Samas.''