Agassi verslaat Kafelnikov op eenvoudige wijze

De strijd tussen de olympische kampioenen duurde slechts 67 minuten. De kampioen van Atlanta 1996 overrompelde de gouden medaillewinnaar van Sydney 2000. Andre Agassi versloeg Jevgeni Kafelnikov gisteren in de strijd om de Masters Cup in Lissabon met 6-1 en 6-4.

De Amerikaan is verzekerd van een plaats in de halve eindstrijd in het toernooi waar de wereldtitel op het spel staat, plus een kwart van het prijzengeld van in totaal tien miljoen gulden. Eerder versloeg Agassi de Braziliaan Gustavo Kuerten. Vandaag ontmoet hij de Zweed Magnus Norman, die inmiddels is uitgeschakeld.

Agassi was in de eerste set in 21 minuten klaar met Kafelnikov: 6-1. In de tweede ondervond hij meer verzet, 6-4. De noodzakelijke break had hij al in de eerste game te pakken. Kafelnikov vecht vandaag in een rechtstreeks duel met Gustavo Kuerten om de tweede halvefinaleplaats in de groene groep. Kuerten bleef gisteren in de race door van Norman te winnen in 7-5 en 6-3. Norman is nu uitgeschakeld. In de rode groep werd 's werelds nummer 1, Marat Safin, zeker van een vervolg in de halve eindstrijd doordat oud-wereldkampioen Alex Corretja won van Lleyton Hewitt: 3-6, 7-6 en 6-3. Ondanks de winst was de Spanjaard toch uitgeschakeld.