Vopak blijft op overnamepad

Vopak neemt per 1 december het Franse chemische distributiebedrijf Vaissière over. Een koopsom is niet bekendgemaakt. Vaissière heeft een jaaromzet van ongeveer 34 miljoen euro (75 miljoen gulden). Vopak, dat ook actief is in tankopslag, haalde in 1999 met distributie van chemicaliën een omzet van 2,8 miljard euro. Het Rotterdamse bedrijf wil zich graag meten met de groten op de Europese markt. Met deze doelstelling kondigde Vopak begin november de overname aan van Ellis & Everard, een Britse vervoerder van chemicaliën. Vopak maakte gisteren eveneens de acquisitie bekend van het Antwerpse Van Wellen Storage. De vier centra van Van Wellen hebben een ruimte van 77.000 vierkante meter voor de opslag van chemicaliën en zijn goed voor een jaaromzet van 11 miljoen euro.