Selectie Muziek

Sweelinck

Het Gesualdo Consort maakt olv Harry van der Kamp een tournee met muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, aan wie een groot opnameproject wordt gewijd. Op het programma staan chansons, madrigalen, psalmen en cantiones sacrae. 29 november 20u Odeon Zwolle; 3 december 16u Waalse of Begijnekerk Haarlem.

Petkova

De Bulgaars-Nederlandse pianiste Marietta Petkova geeft een Rachmaninov-recital met uitvoeringen van de 10 Etudes Tableaux en 11 Preludes. 7 december 20u15 De Vereeniging Nijmegen; 10 dec ember14u15 Concertgebouw Amsterdam.

Gregoriaans

`Het woord zingt' is de titel van een weekeinde met Gregoriaanse muziek op 2 en 3 dec in De Oosterpoort en de Jozefkerk in Groningen met een workshop, symposium, samenzang, film, concerten, een eucharistieviering en een vesperviering. Aanmeldingen en kaartverkoop: kassa De Oosterpoort ma t/m vr 12-18u. Inl 050-3131044.

Botten van Bach

Tijdens de expositie `Bach Schatten' in het Haagse Gemeentemuseum zijn er voorstellingen van De botten van Bach, een coproductie met De Appel naar het verhaal van Sickmeyer over de omzwervingen van de vermeende botten van Bach. Er wordt gespeeld door Herman Naber, de regie is van Saskia Mees en de muziek van Carl Beukman. Vooraf kan vanaf 19u30 de tentoonstelling worden bezocht. Uitvoeringen in dec op 1, 2, 6 t/m 9, 13, 15, 16, 20 t/m 23. Res. Appeltheater 070-3502200.

Supersister

Hollandse hippiegroep keert terug voor twee optredens in de oorspronkelijke bezetting, met dwarsfluit en `het intelligente nummer' Wow! 30 nov 013, Tilburg, 2 dec Paradiso, Amsterdam.

DJ Shadow

Het Quannum-label presenteert de Solesides Reunion Tour met Blackalicious, Latyrx, Lifesavaz en DJ Shadow, voor het eerst live achter de draaitafels sinds hij met Endtroducing een lounge-plaat avant la lettre bij elkaar sampelde. 3 dec Melkweg Max, Amsterdam.