Opnieuw winst Safin

De Rus Marat Safin, de aanvoerder van de wereldranglijst, heeft gisteren tijdens het WK tennis in Lissabon de Australiër Lleyton Hewitt verslagen: 6-4 en 6-4.

De 20-jarige Safin, die zijn tennisopleiding in Spanje genoot, speelt zijn laatste wedstrijd in de rode groep tegen Pete Sampras. Als hij van de Amerikaan wint, is Safin de beste tennissser van het jaar 2000. Hij zou daarmee de jongste nummer één van de wereld zijn sinds de ranking in 1973 wordt bijgehouden.

Sampras herstelde zich gisteren na zijn nederlaag tegen Hewitt met winst tegen de Spanjaard Alex Corretje. Sampras, die al vijf keer het officieuze WK won, besliste de partij net binnen de twee uur: 7-6 en 7-5.

In de groene groep won Yevgeni Kafelnikov in een spannende partij tegen de Zweed Magnus Norman: 4-6, 7-5 en 6-1. Kafelnikov wil zich in Lissabon, waar de beste acht spelers van het seizoen 9,6 miljoen gulden mogen verdelen, niet helemaal door landgenoot Safin in de schaduw laten stellen. De Kafelnikov verloor de eerste set, maar herstelde zich vervolgens knap.

,,Toen ik in de vierde set terugkwam tot 4-4, wist ik dat ik hem te pakken had'', zei Kafelnikov. ,,Ik denk dat ervaring daarbij een belangrijke rol heeft gespeeld. Mijn voornemen was meteen te domineren. Door te veel fouten mislukte dat.''

De Braziliaan Gustavo Kuerten en de Amerikaan Andre Agassi kwamen gisteren niet in actie. Kuerten, die de eerste partij van Agassi verloor, kan bij een nederlaag van Safin in theorie nog de nieuwe nummer één van de wereld worden. Kuerten moet dan zelf alles winnen.