`Interesse Pon voor Beers'

De grootste autohandelaar van Nederland, Pon Holdings met merken als Volkswagen en MAN-vrachtwagens, overweegt een belang te nemen in Beers, de verkoper van Scania-vrachtwagens in Nederland. Dat heeft Beers gisteren gemeld in een persbericht. ,,We hadden geen keuze en moesten dat volgens de beursregels melden'', zegt Beers-directeur. R. van Yperen in een toelichting. Pon Holdings ontkent dit echter. ,,We hebben slechts een oriënterend gesprek gehad'', zegt directeur H. Rottinghaus van Pon. Het Zweedse Scania, dat al een belang van 49,9 procent heeft in Beers, heeft een bod uitgebracht op alle overige aandelen. De meerderheid van de aandeelhouders, die zeggen 35 van die 50,1 procent te vertegenwoordigen, verzetten zich hier tegen. ,,Zij zijn bij ons langsgeweest'', bevestigt Rottinghaus. ,,Dat is begrijpelijk, ze proberen natuurlijk ergens een hogere prijs te krijgen voor hun aandelen.'' (Redactie Economie)