De Nooijer scoort bij rentree in Heerenveen

Een doelpunt van Dennis de Nooijer heeft Heerenveen niet aan de eerste competitiezege sinds vijf weken kunnen helpen. AZ behaalde een 1-1 gelijkspel dankzij een tegentreffer van Nelisse. De Nooijer had als gevolg van een knieblessure ruim twee jaar niet voor eigen publiek gespeeld.

Trainer De Haan van Heerenveen sprak na afloop over een ,,grote stap voorwaarts'', alsof zich een klein wonder had voltrokken. Heerenveen beleefde een matige seizoenstart en zal de tweede plaats van vorig seizoen niet kunnen evenaren. Met een twaalfde plaats lijkt Heerenveen zich met een middenmootpositie tevreden te moeten stellen.

Door de schorsing van Radomski en blessures van Talan en Van Gessel kwam Heerenveen met een geïmproviseerde opstelling voor de dag. Ook AZ was niet op volle sterkte aan het duel begonnen. Buskermolen, Lindenbergh en Kromkamp waren niet inzetbaar voor de ploeg van trainer Van der Lem. Het gehandicapte AZ kreeg pas na een uur speeltijd zijn eerste doelkans. Op dat moment leidde Heerenveen door een treffer van De Nooijer, die scoorde met een bekeken schot.

AZ ontsnapte aan een grotere achterstand, omdat Lurling, Jensen en Dennis de Nooijer kansen misten. In strijd met de spelverhouding maakte AZ halverwege de tweede helft gelijk. Op aangeven van Huiberts scoorde Nelisse.

Middenmoter NAC behaalde een moeizame 1-0 zege in de Brabantse streekderby tegen degradatiekandidaat RBC. In Roosendaal maakte verdediger Penders de enige treffer. Bij RBC maakte doelman Dijkstra een zwakke indruk. Hij had geen schuld aan het enige tegendoelpunt. Uit een hoekschop van Schreuder kopte Engelaar de bal voor de voeten van Penders, die scoorde.