Strop voor Aegon

De rechtbank in Assen heeft vermogensbeheerder en tussenpersoon P. Bouwman Consultancy uit Westerbork gisteren failliet verklaard. Bij het faillissement zijn naar schatting vijftien bv's betrokken. Een woordvoerder van Aegon bevestigde vanmorgen dat het bedrijf bij de verzekeraar een schuld heeft uitstaan van tussen tien en twaalf miljoen gulden. Aegon verwacht niet dat dit hele bedrag in het faillissement verloren zal gaan.

Door het faillissement zijn ook zeker enkele tientallen particuliere beleggers voor in totaal 4 miljoen gulden gedupeerd. Curator J. Hemmes kon gisteravond nog niet zeggen hoe groot de totale schuld is.

Aegon kreeg in februari argwaan toen Bouman een aanvraag deed voor een lening. Die week sterk af van eerdere aanvragen. Bouwman kwam afgelopen zomer openlijk onder vuur te liggen toen twee particuliere beleggers vraagtekens plaatsten bij de manier waarop het bedrijf met hun geld omging. Enkele weken geleden greep De Nederlandsche Bank in.