Sampras begint WK met zware nederlaag

Pete Sampras heeft zijn openingswedstrijd in het toernooi om de Masters Cup in Lissabon, het wereldkampioenschap met de beste acht tennissers van het jaar, verloren. De 29-jarige Amerikaan kon zijn tien jaar jongere Australische tegenstander Lleyton Hewitt in de eerste set nog redelijk bijbenen, maar was in de tweede volstrekt kansloos: 5-7 0-6.

Andre Agassi begon beter aan het toernooi. Agassi stond tot in de kleine uurtjes tegenover Kuerten: 4-6 6-4 6-3. Kuerten werd gedurende de partij geplaagd door een heupblessure, maar speelde toch door. Marat Safin, de huidige aanvoerder van de ATP-ranglijst, begon het toernooi ook goed. De Rus had het echter allerminst gemakkelijk tegen de Spanjaard Alex Corretja. Hij werkte een achterstand van een set en 3-5 weg en won uiteindelijk met 6-7 7-5 6-3.