Nederlands Filmfestival lonkt naar Ketelhuis

Na de Rotterdamse film commissioner J. van Heijningen, die verhuizing naar de Maasstad voorstelde, lonkt nu ook het Nederlands Filmfestival naar het door dreigend subsidiegebrek in moeilijkheden verkerende Ketelhuis, filmtheater voor de Nederlandse film en televisie in Amsterdam. In een open brief aan de Amsterdamse kunstwethouder S. Bruines acht festivaldirecteur M. Berkel `het voortbestaan van Het Ketelhuis van het grootste belang voor de Nederlandse filmcultuur' en biedt aan het theater in intensieve samenwerking te gaan programmeren. A. de Ronde, directeur van Het Ketelhuis, is zelf nog niet benaderd, maar zegt het aanbod van kennis en contacten niet nodig te hebben: ,,We zijn blij met de steunbetuiging, maar de brief zegt meer over de behoeften van het Nederlands Filmfestival dan over die van Het Ketelhuis.''