CAJUN PAELLA: JAMBALAYA

Dit recept is afkomstig uit de keuken van New Orleans, die weer beïnvloed werd door de Spaanse keuken. Je zou jambalaya ook wel natte paella kunnen noemen. Bereiding: snijd de kipfilet in blokjes en de paprika en bleekselderij in reepjes. Snipper de gepelde ui. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de ui zacht en glazig. Roer de rijst door de gebakken ui. Bak de rijst al roerend even mee.

Voeg knoflook uit de knijper toe. Giet bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook. Laat de rijst (eventueel gemengde witte en wilde rijst) 10 minuten zachtjes koken. Doe dan kipblokjes, paprika, selderij en sambal oelek in de soep. Laat de soep weer 10 minuten zachtjes sudderen. Doe vlak voor het opdienen de garnalen en peterselie in de soep. Breng op smaak met selderijzout.

    • Anne Scheepmaker