Veen beste hockeyer

Hockeyer Stephan Veen is voor de tweede keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot beste speler van de wereld. De voormalige aanvoerder van het Nederlands team won de uitverkiezing van zeven andere kandidaten. Onder de genomineerden behoorde ook aanvaller Teun de Nooijer.

Oud-bondscoach Maurits Hendriks zat in het panel. Onder zijn leiding werd Veen gangmaker van de nationale ploeg. Hij won dit najaar de olympische titel in Sydney. Hij maakte in de finale alle treffers tegen Zuid-Korea en zorgde in de strafballenserie voor de beslissing. Behalve twee gouden medailles op de Spelen won hij twee wereldtitels en drie keer de Champions Trophy. De 30-jarige Veen nam onlangs afscheid van de nationale ploeg. Hij speelde 275 interlands.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar de Australische Alyson Annan. Zij speelt in de Nederlandse overgangsklasse bij Klein Zwitserland.