HAL wil op Ahrend bod uitbrengen

Investeringsmaatschappij HAL wil een bod uitbrengen op Ahrend. Het bod biedt de kantoorinrichter een manier om te ontkomen aan een vijandig bod van concurrent Buhrmann, maar Ahrend is niet enthousiast over de plannen.

HAL en ondernemingen die aan het bedrijf zijn gelieerd bezitten nu al 33 procent van de aandelen van de kantoorinrichter. Volgens een persbericht dat kort voor het middaguur is uitgegaan hebben HAL en Egeria, een vennootschap die HAL onlangs heeft opgericht, de directie en commissarissen van Ahrend een brief geschreven ,,met als doel een vriendelijk alternatief te bieden voor zowel de fusieplannen met de Samas-Groep als het voorgenomen bod van Buhrmann dat door Ahrend als vijandelijk is betiteld''. De directie van Ahrend heeft HAL op zijn beurt schriftelijk laten weten dat zij ,,positief stond tegenover het door HAL en Egeria geboden alternatief'', aldus HAL. Ahrend ontkende dit vanmorgen: ,,Het is absoluut niet zo dat wij positief staan tegenover dit voornemen. Wij houden vast aan onze plannen met Samas.'' Het aandeel Ahrend noteerde vanmorgen 4,5 procent hoger op 17,30 euro. In het persbericht dat vanmiddag is verstuurd belooft HAL dat met het bod van de investeringsmaatschappij ,,de zelfstandigheid en bedrijfscultuur van Ahrend [worden] gewaarborgd''.