Grim gaat vrijuit, Bruggink krijgt schikking 5 duels

Ajax-doelman Fred Grim krijgt geen schorsing voor zijn rode kaart in de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. Scheidsrechter Luinge stuurde Grim van het veld, omdat hij vond dat de keeper de doorgebroken Utrecht-spits Gluscevic neerhaalde. De openbare aanklager van de KNVB was hiervan niet overtuigd, na het bekijken van de tv-beelden en het lezen van de verklaringen.

De aanklager deed aanvaller Arnold Bruggink van PSV een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing. Bruggink raakte vorige week middenvelder Van Gessel van Heerenveen met een elleboogstoot. De overtreding werd niet bestraft door de arbitrage, waardoor PSV even later tot scoren kwam. Bruggink had op zijn strafkaart nog een vergrijp van vorig seizoen staan wegens het slaan van een speler van AZ.

Aanvaller Gorgi Hristov van NEC kreeg vier wedstrijden schorsing. Hij werd zondag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen uit het veld gestuurd wegens een elleboogstoot tegen Klompe van Heerenveen. Ook Arek Radomski van Heerenveen kreeg een rode kaart voor natrappen tegen NEC'er Koning. Radomski is voor twee duels geschorst.