Frankfurt wil alliantie met Gruppen

Het bestuur van de Deutsche Börse in Frankfurt is met het Zweedse OM Gruppen in gesprek over een alliantie, nadat de Duitse en Zweedse beursbedrijven er eerder afzonderlijk niet in waren geslaagd de Londense beurs over te nemen.

Dat heeft Deutsche Börse vanochtend desgevraagd bevestigd. ,,We zijn in gesprek met OM Gruppen en met andere beurzen'', zei woordvoerder Uwe Velten in reactie op een bericht in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. ,,OM heeft ons benaderd'', aldus Velten, die niet wilde zeggen wanneer de gesprekken zijn begonnen.

Deutsche Börse is in omzet de derde aandelenbeurs in Europa, en OM Gruppen exploiteert de beurzen in Stockholm en Kopenhagen. Volgens The Wall Street Journal zijn de twee bedrijven vorige maand met hun alliantiegesprekken begonnen en streven ze ernaar snel een gezamenlijk bod op de London Stock Exchange Plc (LSE) te doen.

De aandelen van OM Gruppen zijn sinds de mislukking van het bod op LSE gedaald, waardoor het Zweedse beursbedrijf kwetsbaar is geworden voor overname door een concurrent.

Vandaag, na de bekendwording van de gespekken met Frankfurt steeg de koers van OM Gruppen in Stockholm met 8,5 procent. Deutsche Börse is niet beursgenoteerd.