Situatie Chrysler `zeer dramatisch'

De nieuwe topman van Chrysler, Dieter Zetsche, ziet de situatie bij de Amerikaanse autoproducent als ,,zeer dramatisch''. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel. Het weekblad citeert ook Jürgen Schrempp, bestuursvoorzitter van het Amerikaans-Duitse autoconcern DaimlerChrysler, waartoe het bedrijf behoort. Schrempp heeft de afgelopen week tijdens een directiebijeenkomst van Chrysler verklaard dat er van de eerder geventileerde hooggespannen verwachtingen bij DaimlerChrysler voor dit jaar steeds minder overeind blijft. Oorspronkelijk was voorspeld dat de winst over dit jaar voor belastingen bij DaimlerChrysler zou uitkomen op minimaal 10 miljard gulden. Halverwege dit jaar werd de winst bijgesteld naar 8 miljard gulden en in oktober naar 5,5 miljard. ,,Nu denken we al over minder dan 4,5 miljard. En ik vrees dat het daarbij niet zal blijven'', zo citeert Der Spiegel Schrempp.