Selectie Radio

Opium. Gesprek met de Belgische acteur Josse de Pauw over zijn boek Werk en de film Iedereen beroemd waarin hij de rol van een vader speelt die zijn dochter beroemd wil maken. Verder o.a. de neerlandicus Piet Calis over de biografie van de dichter en essayist Paul Rodenko en regisseur Peter te Nuyl over de derde symphonie van Leonard Bernstein Kaddish. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van milieu-coördinator Betty Dekker in Hoofddorp een reportage van Rolf Reijers over het smartlappenfestival in Utrecht. Voorts een gesprek met tv-presentator Han Reiziger en wat studentikoze mijmeringen. Radio 5, 22.04-24.00u.

Spiegels. Portret van de 53-jarige dr. Hugo Heymans over zijn werk in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Heymans vertelt o.a. over belangrijke ontwikkelingen en veranderingen in de kindergeneeskunde. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.