Schoten bij theater

De Amsterdamse politie heeft gisteravond zeven personen aangehouden na een schietincident voor de ingang van het Nieuwe De La Mar Theater in de Marnixstraat in Amsterdam. Bij het incident, om half tien 's avonds, vielen geen gewonden.

De politie heeft een vuurwapen in beslag genomen. Op het aangrenzende Leidseplein waren op het moment van het incident veel bezoekers van uitgaansgelegenheden aanwezig. De politie weet nog niet wat de aanleiding is geweest. Het incident had plaats op het moment dat het theater uitging na een voorstelling. De zeven aangehouden personen zaten vanmorgen nog vast. Een groot deel van de Marnixstraat werd gisteren tot middernacht afgezet voor onderzoek door de technische recherche. De politie kreeg versterking van de zogenoemde vliegende brigade, een groep agenten die kan worden ingezet bij problemen in uitgaansgebieden.