Hasselbaink ook bij Chelsea weggestuurd

Jerrel Hasselbaink is voor de tweede keer in anderhalve week van het voetbalveld gestuurd. In het shirt van Chelsea kreeg hij zaterdag een rode kaart na een elleboogstoot in het gezicht van een speler van Everton. De Nederlandse international kreeg twaalf dagen geleden in Sevilla dezelfde straf tijdens de oefeninterland tegen Spanje. Toen had hij Hierro nagetrapt.

De reactie van Hasselbaink was mede een gevolg van de teleurstellende prestatie van Chelsea. De miljoenenploeg uit Londen verloor met 2-1 van Everton en zakte naar de veertiende plaats in de Premier League. Koploper Manchester United vergrootte zijn voorsprong op rivaal Arsenal tot acht punten. United won de uitwedstrijd bij Derby County met 3-0. Arsenal bleef voor de zevende opeenvolgende keer zonder winst. Leeds won het thuisduel met 1-0.

In de Duitse competitie is Bayer Leverkusen de nieuwe lijstaanvoerder. De ploeg van trainer Vogts won met 4-2 van Kaiserslautern. Leverkusen heeft een punt voorsprong op Schalke en Hertha BSC, dat met 4-0 zegevierde bij Eintracht Frankfurt. Schalke had vrijdag al met 2-1 gewonnen van Bochum. Titelhouder Bayern verspeelde twee punten in de streekderby tegen Freiburg (1-1).

In de Spaanse competitie revancheerde Barcelona zich voor een matige reeks. De oranje getinte ploeg won op eigen veld met 2-0 van Osasuna. Kluivert en Sergi waren de doelpuntenmakers. Koploper Valencia won met dezelfde cijfers van Oviedo. Real Madrid kwam in eigen land niet in actie, doordat het morgen de wereldbekerfinale in Tokio tegen Boca Juniors moet spelen.