Gescheurde nier bij Van der Poel

Adri van der Poel heeft gisteren bij een valpartij tijdens een trainingsritje een gescheurde nier en gebarsten rib opgelopen. De oud-renner, die in februari van dit jaar zijn loopbaan beëindigde, moet tot morgen op de intensive care van het ziekenhuis in Brasschaat blijven.

De 41-jarige Van der Poel maakte op de mountainbike een tocht met zijn twee zoontjes. Hij kwam ten val toen hij de twee wilde laten zien hoe je over een boomstam moet springen. Hij reed nog met zijn kinderen naar huis, maar kreeg daarna zoveel pijn dat zijn vrouw hem naar het ziekenhuis bracht. Hij werd daar onmiddellijk op de intensive care opgenomen.

Van der Poel zette begin dit jaar in een afscheidswedstrijd na twintig jaar als beroepsrenner een punt achter zijn loopbaan. Hij haalde overwinningen zowel op de weg als bij het veldrijden. Hij won twee etappes in de Tour de France en was ook succesvol in klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. In 1996 veroverde hij in Frankrijk de wereldtitel bij het veldrijden. Hij vervult binnen die sport verschillende functies. Van der Poel heeft onder meer zitting genomen in de cyclocrosscommissie van de internationale wielrenunie UCI.